LAO:s ensembler

LAO har flera ensembler som träffas regelbundet utöver ordinarie repetitionstid för att spela musik i mindre sättning. Ensemblerna är relativt självständiga men består i huvudsak av medlemmar ur orkestern.

Hornkvartetten

Hornkvartetten består av medlemmar i orkesterns hornsektion och spelar klassiska hornkvartetter, filmmusik och även egna arrangemang. Kvartetten har framträtt under orkesterns konserter, som gyckel på sittningar och i Svenska Hornsällskapets Hornkvartettävling 2023. Kvartetten har spelat tillsammans sedan 2021.

Qvintetteriet

Linköpings Akademiska Qvintetteri, kallat Qvintetteriet, är orkesterns blåskvintett. Ensemblen startade augusti 2022 men har redan hunnit framträda på flera tillställnigar runt Linköping, bland annat som del i ensembleserien PubTon och på Svensk Blåsmusikfestival. Qvintetteriet har både rent klassisk och mer gyckelvänlig repertoar.

Stråkkvartetten

Stråkkvintetten är den äldsta av LAO:s ensembler och har lång erfarenhet av att framträda vid olika sittningar och på universitetet men spelar även på evenemang utanför universitetet, som exempelvis bröllop.


Skicka en förfrågan genom formuläret nedan om du önskar komma i kontakt med någon av ensemblerna.