Festivitas och Jubelklang

26.11.2023

Linköpings Akademiska Orkester, som är en del av Musik vid Linköpings universitet, fyller 30 år! De bjuder in till en sprakande jubileumskonsert med extra spännande och vacker musik med roliga inslag och många överraskningar. Kom och njut, skratta och hurra med orkestern och med kvällens solist, 

Annamia Larsson, en av Sveriges främsta valthornister. Linköpings Akademiska Orkester som är Linköpings universitets egen symfoniorkester och en del av Musik vid LiU, hälsar alla välkomna! De spelar originalverk för symfoniorkester och knyter an till spex-traditionen i sina konserter som har sceniska inslag med text, koreografi, bilder, humor och överraskningar.

Jag vill att publiken ska få uppleva med flera sinnen och att de ska få känna sig inspirerade till både skratt och eftertanke under en konsert, säger dirigenten Merete Ellegaard. Jubileumskonserten gästas av Annamia Larsson, en av Sveriges främsta valthornister. Hon är solohornist i Gävle Symfoniorkester, medlem i Stockholm Chamber Brass och nyligen invald i Kungliga Musikaliska Akademien. På meritlistan står även tidigare lärare vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt "youtubestjärna" med ett klipp på Wagners Siegfriedsignal. 

Välkommen att fira med oss!

Datum: 26:e november kl 17:00
Plats: Equmeniakyrkan, Drottninggatan 22
Solitst: Annamia Larsson, valthorn