Orchestra MEETS Orchestra

20.11.2022

I denna internationellt kryddade produktion möts musiker från tre olika orkestrar i tre olika länder för att musicera tillsammans då Linköpings Akademiska Orkester får besök av studenter från universitetsorkestrarna i Tallinn och Valencia. Sammanförda av det europeiska forskningsprojektet MEETS har deltagarna utforskat de färdigheter en orkestermusiker lär sig utöver själva musicerandet, och haft tillfälle att utveckla några av dessa förmågor själva.

I programmet hittas Cardiac fanfare av den Linköpingsanknutne Daniel Nelson, delar ur Vie bruyante av Valborg Aulin och Hugo Alfvéns klassiska Uppsalarapsodi - ett symfoniskt potpurri av kända studentsånger. Det bjuds såklart också på estniska klanger av Cyrillus Kreek och Heino Eller samt nyskriven prisvinnande musik från Spanien.

Att möta andra musiker, att möta publiken och kanske även att möta sig själv är några av de förmågor som orkesterspel kan bidra till att förbättra. Varmt välkomna att uppleva en orkester i ständig utveckling!

Medverkande
Linköpings Akademiska Orkester och medlemmar ur Filharmoniska orkestern vid Valencias universitet och ur Symfoniorkestern vid Tallinns universitet

Merete Ellegaard och Beatriz Fernández Aucejo, dirigenter

Tid: Söndag 20 november, kl 15.00

Plats: Equmeniakyrkan, Linköping

Biljetter

150 kr ordinarie.
75 kr för student och pensionär.
Fri entré för barn, estländare och spanjorer.
Förköp på billetto.se.

https://billetto.se/e/orchestra-meets-orchestra-biljetter-738059